Denkt Groen

ALTIJD OP ZOEK NAAR NIEUWE GROENE ALTERNATIEVEN

Wij vinden en gebruiken ze!

Nieuwe duurzamer materialen zien dagelijks het licht. Vaak kwalitatief heel goed en voor vergelijkbare prijzen. Wij rijden zelf elektrisch en scheiden ons afval. Maar een groter verschil kunnen we maken in onze projecten. Daarom houden wij altijd bij wat de nieuwste ontwikkelingen zijn – en passen ze overal toe waar het past.

Coating van aardappelzetmeel

Coating van aardappelzetmeel

Museum: Verzetsmuseum, deze tentoonstelling is vanaf 9 juni weer te bezichtigen

Zo is er nu ook voor groot formaat print een perfecte coating, gemaakt van een afvalproduct: aardappelzetmeel. De schillen van een frietbedrijf worden verwerkt tot een mooie toplaag! Het ziet er prachtig strak uit en is net zo lang houdbaar. En naderhand hoef je geen PVC te verbranden; dat zit helaas in vrijwel alle andere coatings. Wij werken ook met lijm van datzelfde aardappelzetmeel. Topspul! Wij vinden het zelfs zo goed dat we deze producten waar mogelijk toepassen in onze projecten: bijna altijd.

Coating van aardappelzetmeel

Doek van gerecyclede petflessen

Museum: Zaans Museum

Wij gebruiken vaak geweven polyester doeken, die we in frames spannen. Er zijn inmiddels doeken die deels gemaakt zijn van gerecyclede petflessen. Eén producent neemt dat polyester ook weer in. Wij snijden dan na de tentoonstelling de doeken uit de frames en verzamelen ze in grote zakken. De leverancier komt de volle zakken bij ons halen en recyclet dat weer tot nieuw polyester doek. Kringetje rond.

Coating van aardappelzetmeel

Plaatmateriaal: veel groene startups

Plaatmateriaal gebruiken we ook regelmatig voor onze wanden; kartonachtig of van houtpulp. Er komen steeds meer soorten die plastic-free zijn en die je dus gewoon in de papierbak kunt gooien naderhand. Er zijn veel kleine startups. Bijvoorbeeld één die plaatmateriaal van ingezamelde melkpakken maakt. Dat is een lastig te recyclen product, omdat er plastic in zit. Maar vermalen is daar een mooi plaatmateriaal van te maken.

Zo vinden ze elke dag wel wat ‘groens’ uit. Mooi toch?! Wij houden dat bij.
Dan kunnen we het inzetten – als u dat wilt.

Staat er bij u een grafisch complexe tentoonstelling op het programma? Veel musea, tentoonstelling-bouwers en ontwerpers met zo’n klus schakelen ons in. Wij gaan altijd voor kwaliteit, doen verder niet moeilijk, denken mee en zijn er als het erop aankomt. Wij zorgen ervoor dat het grafisch geweldig wordt – tot in detail én op tijd.
Mail ons!

Ook werken met Watjeziet? Maak per mail een afspraak met Arent of bel ons op
020-723 05 29

logo-wjz-groen-2